De Geknipte Kat VZW – Zwerfkattenproject Evergem

Zwerfkattenproject Evergem

Beschrijving project

Leed bij zwerfkatten gaan beperken voornamelijk door het steriel maken van de katten.

Partners

Naast de gemeente Evergem en de samenwerkende dierenartsen wordt er nauw samen gewerkt met onze opvang Kat Zoekt Thuis VZW.

Sterke punten

  • Dierenleed wordt in grote mate aangepakt en opgelost, nauwe samenwerking tussen de vrijwilligers en andere partijen, doordat wij met vrijwilligers werken met een groot hart voor dieren gaan wij dan ook voor deze dieren tot het uiterste.

Drempels en wat we anders zouden doen

  • Vrijwilliger zijn bij ons project is zwaar.
  • Wij komen vaak in moeilijke en triestige situaties te recht. Burenruzies, dierenverwaarlozing, dierendoding,…. Het is ook geen dankbare job. De katten gaan ons niet bedanken en de melders zijn ook niet altijd even vriendelijk en behulpzaam.
  • veel bijkomend werk bij zoals alles regelen. Heel veel bellen met de melders/gemeente/dierenartsen. Veel heen en weer gerij om kooien open te zetten, dicht te zetten en eten te verversen. Eventuele buurtonderzoeken. Het uitwassen van de vangkooien. Het vraagt kennis om katten te vangen want het is belangrijk dat zij zo snel mogelijk gevangen worden. Zeker bij grote groepen. Waardoor heel veel vrijwilligers onmiddellijk of vrij snel afhaken.

Blijvende impact

Elke kat die steriel is, is een kat die niet meer voor nakomeling kan zorgen. Op termijn hopen wij het aantal zwerfkatten serieus te kunnen terugdringen.

Geef feedback op dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Evergem

Waar zijn we actief?

Evergem

Contact

degekniptekat@outlook.com

Doelgroep

Inwoners Evergem

Periode van uitvoering

september 2014 tot ....

Wordt er gewerkt met vrijwilligers?

Ja

Categorie(ën)
Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Is dit project een aanrader?

10/10

Score op de impact die het project heeft gehad op de buurt

10/10