De Kloostertuin

Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw

Beschrijving project

Op een braakliggend terrein, op de gronden van Woonzorgcentrum Hollebeek, ontwikkelen vrijwilligers en buurtbewoners, onder professionele begeleiding van Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw en Woonzorgcentrum Hollebeek, een gemeenschapstuin waar op grote schaal en op een ecologisch verantwoorde manier biologisch getuinierd wordt. Een groene oase waar iedereen kan komen tuinieren, verpozen en ontmoeten. Dit project geeft een antwoord op het tekort aan openbaar groen op het Kiel.

Doel: Het creëren van een gemeenschapsplaats, waar een grote diversiteit van mensen op basis van talenten en competenties samen nieuwe activiteiten opzetten, creëert burgerschap en solidariteit en slaat bruggen tussen de verschillende generaties. Het gaat hier om een diverse groep jongeren, ouderen en buurtbewoners. We spreken hier zowel over een etnische, als een socio-economische diversiteit. De kloostertuin is een plak waar mensen hun talenten kunnen ontdekken en samen verder ontwikkelen aan de hand van activiteiten, vormingstrajecten en workshops. Een plek waar men elkaar zonder drempel kan ontmoeten.

Partners

Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw, WZC Hollebeek , vrijwilligers

Sterke punten

  • Laagdrempelig
  • Verbindend
  • Geen voorkennis nodig

Drempels en wat we anders zouden doen

  • Verborgen locatie
  • Geen openbaar terrein

Blijvende impact

De buurt en haar bewoners en actoren, nemen de ontwikkeling van dit terrein zelf in handen om dit te ontwikkelen tot buurttuin/park, waar iedereen van de wijk zijn of haar gading in kan vinden. Dit project is van blijvende duur.

Anekdote

/

Geef feedback op dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Turnersstraat 38, 2020 Kiel

Waar zijn we actief?

Antwerpen Kiel

Contact

diether.geniets@samenlevingsopbouw.be

Doelgroep

Voor iedereen

Periode van uitvoering

2019 tot Doorlopend

Wordt er gewerkt met vrijwilligers?

Ja

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Is dit project een aanrader?

9/10

Score op de impact die het project heeft gehad op de buurt

9/10