Gumm cohousing

Gumm Cohousing

Beschrijving project

Gumm is meer dan alleen cohousing, het omvat ook een oud kerkgebouw. We ambiëren om het helemaal te doen heropleven tot een plaats waar de buurt, ondernemers en gemeenschappen hun ding kunnen doen met sociale cohesie als doel. Ook onze tuin willen we transformeren van oude speelplaats tot een groene long. In deze groene oase bieden we kansen voor meer biodiversiteit, waterinfiltratie, gezonde lucht en een betere levenskwaliteit voor de buurt. Samen met de buurt organiseren we activiteiten die het buurtleven en ontmoeting versterken. Door samenwerking met o.a. de scouts en stad Mechelen vergroten we de impact van de ontharding. We kijken verder dan ons eigen perceel en zoeken verbinding met omliggende gebieden en organisaties.

Doel: Gumm is een intergenerationeel project waar ecologie, architectuur en samenwonen centraal staan. Inter­gene­rationeel want we zijn zowel baby-boomers als millenials; ecologie want een nieuwe balans tussen mens en omgeving is nodig; architectuur in de vorm van respect voor de bestaande plek; en samenwonen binnen de cohousing zelf maar ook met de buurt.

Partners

Gumm Cohousing, buurtbewoners

Sterke punten

  • Vernieuwend
  • Sociale cohesie
  • Duurzaamheid

Drempels en wat we anders zouden doen

Nog niet opgestart.

Blijvende impact

Nog niet opgestart.

Anekdote

Hopelijke sociale cohesie en een gezondere omgeving.

Geef feedback op dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerkhoflei 45, 2800 Mechelen

Waar zijn we actief?

Mechelen Noord

Contact

info@gumm-cohousing.be

Doelgroep

Gummcohousing: iedereen met dezelfde visie qua samenwonen; Gummzaal en Gummtuin: iedereen en zeker culturele, duurzame, sociale initiatieven

Periode van uitvoering

2017 tot 2022

Wordt er gewerkt met vrijwilligers?

Nee

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Is dit project een aanrader?

5/10

Score op de impact die het project heeft gehad op de buurt

1/10