Koffieklets

IN-Gent vzw

Beschrijving project

Koffieklets is een online activiteit die in oktober 2020 ad hoc is ontstaan tijdens de tweede corona lockdown. Met de activiteit wil afdeling Samenleven van IN-Gent inspelen op de nood aan ontmoeting en verbinding die leeft bij heel wat Gentenaren en nieuwe Gentenaren. Tijdens Koffieklets ontmoeten Gentenaren en Nieuwe Gentenaren (vanaf niveau A2) elkaar online. Er wordt gepraat over een thema, bijvoorbeeld: Hobby’s, sport, vrije tijd, het leven, cultuur,… Samen oefenen we Nederlands. Personen die woonachtig zijn te Gent ontvangen thee en/of koekjes aan huis. Op die manier wil IN-Gent wat extra warmte en gezelligheid creëren.

Doel: Met de activiteit wil afdeling Samenleven van IN-Gent inspelen op de nood aan ontmoeting en verbinding die leeft bij heel wat Gentenaren en nieuwe Gentenaren. Ook wil IN-Gent signalen detecteren.

Partners

Gent, IN-Gent

Sterke punten

  • Ontmoeting
  • Signalen opvangen en kunnen opvolgen
  • Verbinding tussen anderstaligen en Nederlandstaligen (sociale cohesie)

Drempels en wat we anders zouden doen

Beperkt aantal deelnemers omwille van online gebeuren. Het zou fijn zijn om de activiteit offline te organiseren, maar corona steekt hier een stokje voor. Het ronddragen van thee en koekjes is tijdsintensief. Soms opteren we ervoor om per post thee te verzenden i.p.v. deur aan deur te gaan.

Blijvende impact

Deelnemers wensen elkaar ook te ontmoeten na de activiteit. We proberen duurzame verbinding mogelijk te maken. Personen kunnen samen Nederlands oefenen in groep. Voor veel anderstaligen is dit belangrijk. Er is veel vraag naar ontmoeting en Nederlands oefenen.

Anekdote

Er ontstaan zeer veel mooie momenten tijdens Koffieklets. Er komen ook heel wat fijne reacties van deelnemers tijdens en na de activiteit. Helaas kan ik die niet delen omwille van privacy redenen. Ter aanvulling van voorgaande vraag, wil ik graag nog even toevoegen dat deze activiteit zeer waardevol kan zijn, mits de nodige randvoorwaarden en ondersteuning vervuld zijn opdat anderstaligen op een fijne manier Nederlands kunnen oefenen. Meer info nodig? Contacteer mij gerust.

Geef feedback op dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kongostraat 42, 9000 Gent

Waar zijn we actief?

Grondgebied Gent.

Contact

info@in-gent.be/ drieske.dhont@in-gent.be

Doelgroep

Mensen met een migratieachtergrond, Anderstaligen, Gentenaren

Periode van uitvoering

31 oktober 2020 tot Nog nader te bepalen.

Wordt er gewerkt met vrijwilligers?

Nee

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Is dit project een aanrader?

8/10

Score op de impact die het project heeft gehad op de buurt

9/10