Samentuin De Oude Pastorie

Lokaal Bestuur Kortemark

Beschrijving project

We brengen mensen samen uit Kortemark en de regio rond ecologisch tuinieren, korte keten, gezonde voeding. We leren mensen uit de buurt over ecologisch tuinieren. De interesse wordt gewekt op een laagdrempelige manier. Door het samen werken, nadenken en vorming aan te bieden via VELT, wordt de boodschap doorgegeven.

Partners

Lokaal Bestuur Kortemark, jeugddienst, speelpleinwerking, VELT, Tuinhier Kortemark, Sociaal Huis, cultuurdienst, groendienst, dienst openbare werken, Academie, provincie West-Vlaanderen, Stuyflab

Sterke punten

Nabijheid, laagdrempelig, tuinieren is ‘in’.

Drempels en wat we anders zouden doen

De projectgroep kan door de diversiteit en de verwevenheid met de gemeente, niet alleen functioneren. De gemeentelijke ambtenaar heeft hier een blijvende coördinerende rol in. Financieel is het project afhankelijk van gemeentelijke financiën. Het is niet mogelijk om zonder dit budget break-even te draaien.

Blijvende impact

De oude pastorie is omgevormd als soort laagdrempelige buurttuin, waar ieder terecht kan voor een babbeltje, een tourtje, een rustmoment in de zon of in de schaduw, in een aangename groene rustige omgeving.

Anekdote

Het is fantastisch om te kunnen delen in het enthousiasme van de kinderen als ze in het kader van de scholenwerking terug naar de tuin mogen komen.

Geef feedback op dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pastoor Blanckestraat 17, 8610 Kortemark

Waar zijn we actief?

Centrum van Kortemark

Contact

eva.vanhuyse@kortemark.be

Doelgroep

Iedereen

Periode van uitvoering

2018 tot /

Wordt er gewerkt met vrijwilligers?

Ja

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Is dit project een aanrader?

10/10

Score op de impact die het project heeft gehad op de buurt

8/10