Gent Helpt

Stad Gent

Beschrijving project

Gent Helpt was een initiatief van de Stad Gent om Gentenaars, die door de getroffen coronamaatregelen, in een kwetsbare situatie belanden te koppelen aan een vrijwilliger, die hulp bood op vlak van boodschappen doen, naar de apotheek gaan, naar de bank gaan, naar de post gaan, wandelen met de hond… Ook vrijwilligersorganisaties konden een beroep doen op de hulp van Gent Helpt om tijdelijk extra vrijwilligers aan te trekken.

Partners

Vrijwilligerspunt Stad Gent

Sterke punten

Bundeling van vraag en aanbod, hands on, grote pool van spontaan aangemelde vrijwilligers, aanbod was groter dan de vraag zodat elke hulpvraag kon beantwoord worden, wat heel fijn is natuurlijk.

Drempels en wat we anders zouden doen

Super snel schakelen, administratie/technische tools niet (meteen) aangepast aan de werking, geen tijd om een kader uit te werken, reguliere werking on hold ten voordele van de coronacrisis.

Blijvende impact

De hulpvragen die corona gerelateerd zijn worden nu nog steeds opgenomen door een andere bestaande dienst van Stad Gent, een grote groep Gentenaars heeft zich vrijwillig geëngageerd en is het vrijwilligerswerk genegen, Gent heeft zich nogmaals bewezen als warme solidaire stad, enkele Gentse vrijwilligersorganisaties hebben nieuwe vrijwilligers overgehouden aan Gent Helpt.

Anekdote

Mooie getuigenissen van vrijwilligers, die enorm erkend/gewaardeerd werden door de organisatie/Gentenaar die een beroep deed op hen.

Geef feedback op dit project

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent

Waar zijn we actief?

Gent en de deelgemeenten.

Contact

vrijwilligerspunt@stad.gent

Doelgroep

Iedere Gentenaar

Periode van uitvoering

16 maart 2020 tot Zomer 2020

Wordt er gewerkt met vrijwilligers?

Ja

Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen
Is dit project een aanrader?

9/10

Score op de impact die het project heeft gehad op de buurt

9/10